HANGİ SAHNEDEYİZ.

Yoktum benligimde,nereye bırakılmıştım bu kaygılarla. Bir zaman sahnesinde mi, yoksa anlam yolculugunda mi? Biliyordu tüm benliğim zaman da anlam da şahitti; tüm ağrılara, umutsuzluklara, sevinclere, mutluluklara. Neydi beni bu denli savaş meydaninda çığlıklar attıran? Hangi hayat sahnesinde  korumasiz bırakıldım. Şimdi dursun hayatin sessiz gürültüsü. 
Bir arayış yolculugu ve sonunda ulasilmasi hedeflenen bir parça mutluluk. Duygulardan, içsellikten bahsetmeyeceğim. Fırsatlardan doğacak cümleler.
İnsan anlam arayan bir canlıdır. Bu noktada yeterli kaynaklara sahip değilse , anlamsızlık girdabına girecektir. Bu girdapta ruhun acı çekmesi vardır Carl G.Jung ifadesiyle. Ve beraberinde öfkeli, kaygılı,bos bir kişilik bırakacaktır. Meydanda savaşçılar bellidir. Sebepler ise ; ekonomik durum , sağlık sorunları, çocukların benliğine bırakılan renksiz gökyüzü, günlük hayatın akşamına yetiştirilemeyen randevular.  Yol çetin ama anlam, savaşında anlasilmak istedi. Ve dünya.
Ne kadar biliyorsan o kadar güçlüsündür dünya sahnesinde. İyi bilmek , anlamak için egitim gerekir. Canlı kalma adına dar kalıplardan çıkmak, bedel ödemek gerekir. Bu bedel ne tür hayat sürdürdüğümüze bakar. Hayat sahnesinde gözün görmediği fırsatları düzene aksetmek gerekirdi. Çünkü herşey düzene bağlı. Bu düzende fırsatlar ise yaşamin anlamligini sunar bize. Fırsatlar; sevgi, yardım, sorumluluk, inançlar, kültür canlılığı vb. Yaşama değer kılan şeyler ve bunları kullanarak anlama gitmeli.
Frankl' den bir cümle benlige yerleşir " insan için yaşamındaki temel güdüleyici gücün, hayatın anlami kılma çabasıdır".  Cabaya umutsuzluk, renksiz bir gökyüzü gücü kırabilir.
Çevrede, toplumda, tarih sahnelerinde, pek çok eylemin altında yaşamın anlamını aramak yatar aslında.Düşünüyorum da cinayet bile bir anlam uğruna işlenir.
Benlikte unutulan ya da bir yerlerde uykuya kalmış düşünceleri uyandırmak gerekir kaygısız bir hayat için. Hayatı inancla, bilgiyle,idrakiyetle, uyandirmak gerekir. O zaman olgunluğa yol al, kaygıyı bırak , değerlerini bilerek hedefe yönel ve yaşa. Zor gelecektir ama savaş taktiklerini, düzeni bilerek kazanılır. Hayatın çarkı; eriskinlik, olgunluk, yetişkinlik, eğitim ve farkindaliktir. Farkındalığın iyliğe, yüreğine, hayatına değer kılan değerlere, sevgiye , masmavi gökyüzüne , aşka olmalıdır. Kaygıyı endişeyi bırak. Sana hediye edilen hayat senle anlam kazansın. 
Ne güzel anlatmis Irvın Yalov "Hayat bir armağandır. Alın paketi açın, takdir edin, kullanın ve tadını çıkarın". 
Unutma sahne kapanacak fırsatlar bitecek ve yolculuk bitecektir. G.İLERİ😊😊

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

YİNE GEL

OYSA SENDE MAVİ İDİ HERŞEY,🌛💙https://skgmn-tvn.blogspot.com/2023/01/oysa-sana-mavi-idi-hersey.html?m=1